A Ford Mustang Mach-E megjelenése óta egy ikonikus szereplővé vált az elektromos autók világában. Stílusa és modern technológiája kiemelkedő vezetési élményt kínál. Nemcsak az autó látványos külsője és tágas belső tere nyűgöz le, hanem az innovatív BlueCruise rendszer is, amely forradalmasítja a vezetés módját. Ez a fejlett vezetéstámogató technológia lehetővé teszi a kéz nélküli vezetést, jelentősen növelve a közlekedés biztonságát és kényelmét. A modern autózásban a BlueCruise új dimenziókat nyit meg, az elektromos hajtáslánc pedig környezetbarát és fenntartható autózást biztosít. A Ford Mustang Mach-E legújabb modelljeiben már elérhető ez a technológia, a korábbiak esetében pedig frissítéssel tehetünk rá szert. Ismerjük meg, mit kell tudni a Mach-E-ről és a BlueCruise rendszerről!

Külső és belső dizájn

Az ikonikus Mustang Mach-E valódi műalkotás. Innovatív külső megjelenése egyesíti a klasszikus Mustang vonásokat és a modern elektromos autók stíluselemeit. Az áramvonalas karosszéria minden részlete gondosan megtervezett, hogy ne csak szép, de aerodinamikailag is hatékony legyen. Az elegáns panorámatető természetes fénnyel árasztja el az utasteret. 

Ford Mustang Mach-E áll a modernül kivilágított épület előtt

A belső térben a szemet gyönyörködtető dizájnelemek és a praktikus megoldások harmonikusan illeszkednek egymáshoz. A stílusos és kényelmes utastér tágas ülőhelyeket, kiváló minőségű anyagokat és intelligensen kialakított tárolóhelyeket kínál. 

Technológiai újítások

A Mustang Mach-E tele van okos megoldásokkal, amelyek a felhasználói kényelmet és biztonságot szolgálják. Az adaptív sebességtartó automatika például nemcsak a sebességet tartja, hanem a forgalmi viszonyokat figyelve automatikusan állítja azt, megkönnyítve a városi és autópálya közlekedést. Az ütközésmegelőző rendszer kamerák és szenzorok segítségével figyeli a környezetet, és figyelmezteti a vezetőt a potenciális veszélyekre, sőt, szükség esetén automatikusan fékez is. Az ilyen és hasonló technológiai újítások együttesen egy magasabb szintre emelik a vezetési élményt, még komfortosabbá és biztonságosabbá téve a mindennapi használatot. 

Teljesítmény és hatótáv

A modell különböző akkumulátor- és hajtáslánc-opciókat kínál, hogy mindenki megtalálhassa a számára legideálisabbat. A Standard Range és az Extended Range akkumulátorokkal a hatótávolság akár 600 km is lehet, így hosszabb utakra is bátran vállalkozhatunk. A gyors töltés funkció (kb. 10 perc alatt tölt 139 km-re) lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt jelentős mennyiségű energiát juttassunk az autóba, minimalizálva a töltési időt. 

Ford Mustang Mach-E töltőre helyezve

Az elektromos hajtásláncok különböző teljesítményszinteken érhetők el, így az alapmodelltől a teljesítményorientált GT verzióig mindenki megtalálhatja a vezetési stílusához leginkább illőt. A Standard range Mach-E maximális teljesítménye 197 kW/268 LE, a Premium kivitelé 242 kW/329 LE, míg az Extended range Premium 216 kW/294 LE teljesítményre képes.

Vezetési élmény

A vezetési élmény személyre szabása érdekében a Mustang Mach-E több vezetési módot kínál: Active, Whisper és Untamed. Az Active mód normál vezetési élményt nyújt, a Whisper a komfortot helyezi előtérbe, míg az Untamed sportosabb hangulatot teremt. Mindhárom mód különböző motorhanggal, hangulatvilágítással és autóérzékenységgel rendelkezik, így minden helyzetben az optimális élményt nyújtja. 

Nő megérinti a Ford Mustang Mach-E kijelzőjét

Az egypedálos vezetés és a MagneRide felfüggesztés tovább fokozza a vezetési élményt, optimalizálja az autó tapadását és vezethetőségét, intelligensen alkalmazkodva a különböző útviszonyokhoz.

Ezek a részletek és technológiai megoldások együttesen teszik a Ford Mustang Mach-E-t nemcsak egy kiváló elektromos autóvá, hanem egy új korszak ikonikus járművévé is.

BlueCruise vezetéstámogató rendszer: új távlatokat nyit

A Ford Mustang Mach-E BlueCruise rendszere valóban a modern technológia csúcsa. Az autóban elhelyezett érzékelők és kamerák mindig éberen figyelik a környezetet. Ezek az eszközök radar technológiát és nagyszerű felbontású kamerákat használnak, hogy pontosan érzékeljék a jármű körüli tárgyakat, a közlekedési táblákat, valamint az útviszonyokat. A kormányzás és a sebesség szabályozása automatikusan történik, így a BlueCruise rendszer képes biztonságosan irányítani az autót anélkül, hogy a vezetőnek folyamatosan a kormányon kellene tartania a kezét. Ez a technológia egy újabb lépés az önvezető autók irányába.

Ford Mustang Mach-E BlueCurise rendszer a kijelzőn

A BlueCruise talán legizgalmasabb funkciója, hogy képessé teszi a vezetőt a kézhasználat nélküli vezetésre. Ez egy igazi forradalom a kényelmi funkciók terén, hiszen az autópályán utazva a sofőr nyugodtan élvezhet egy kis szünetet, amíg az autó biztonságosan magától irányítja magát. Ezen kívül a BlueCruise rendszer különféle biztonsági funkciókkal is ellátott. Ilyenek például a sávváltás figyelmeztetés, az adaptív sebességtartó automatika és a vészfékezési asszisztens. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezetés ne csak kényelmesebb, de biztonságosabb is legyen. 

Ford Mustang Mach-E BlueCurise működésének szemléltetése

A 2024-ben gyártott Match-E modellekben már benne van ez a fejlett vezetéstámogató rendszer, a korábbiak esetében pedig frissítéssel elérhető. Alapvetően egyébként a BlueCruise előfizetéses lesz, most azonban 90 napig ingyenesen hozzáférhető. Jelenleg olyan autópályákon használható, amelyek szerepelnek a BlueCruise térképén: 15 európai országban aktív és összesen 133 ezer km-t fed le, a hazai autópályák csaknem 100%-án használható.

A BlueCruise vezetéstámogató rendszer a mindennapi élet egyszerűsítésének és biztonságának záloga is. Az autósok számára a kényelem és a vezetési élmény új szintjét jelenti. További részletek érdeklik a modellről? Várjuk a Petrányi Autó Ford márkakereskedésében, ahol további hasznos információkat tudhat meg, sőt, akár ki is próbálhatja a Ford Mustang Mach-E-t!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Érdeklődik egy Ford modellünk iránt?

Nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő járművet. Kérjen ajánlatot új Ford személy- és haszongépjárművekre.

Széchenyi 2020