A vadonatúj Ford Ranger minden szempontból ikonikus modell a pick-upok világában. A márka hírnevét nemcsak a robusztus megjelenésének, hanem a lenyűgöző teljesítményének is köszönheti. Magyarországon különösen népszerű a Ranger, hiszen megbízható társ a mindennapi használatban, ugyanakkor terepen is kiválóan helytáll. Legyen szó munkáról vagy szabadidős tevékenységről, ez a pick-up mindig képes alkalmazkodni. Az új Ford Ranger kínálatát úgy alakították ki, hogy minden vásárló megtalálja a számára ideális változatot. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a különböző modellváltozatokat és azok egyedi jellemzőit.

A Ford Ranger nem véletlenül vált a pick-up piac egyik meghatározó szereplőjévé. Az új modell különlegességét az is igazolja, hogy elnyerte a Nemzetközi Év Pick-upja 2024 díjat. Az össztömeg (3190 kg) és a teherbírás (1200 kg) terén kiemelkedő teljesítményt nyújt, így bármilyen munkához vagy kalandhoz ideális választás. Vontatási kapacitása lenyűgöző (3500 kg), így a nehezebb terhek sem jelentenek akadályt. A különféle modellváltozatok, mint a praktikus XL-től a luxuskategóriás Platinumig, minden igényt lefednek. Ismerjük meg a Ford Ranger modellváltozatait!

A Ford Ranger alapmodelljei

Ford Ranger XL

A Ford Ranger XL a modellcsalád belépő szintű változata, amely egyszerű, mégis robusztus megoldásaival minden alapvető igényt kielégít. A modell fő jellemzője a strapabíró kialakítás, amelyet kifejezetten munkára és kemény terepre terveztek. A Ranger XL alapfelszereltsége olyan fontos elemeket tartalmaz, mint a 8”-os színes, digitális műszerfal, a SYNC4 infotainment rendszer, a kikerülés segéd, az ütközésmegelőző rendszer, a tolatókamera és a rakományrögzítő-rendszer. Ideális választás azoknak, akik megbízható, könnyen karbantartható járművet keresnek, amely minden nap megállja a helyét. 

Ford Ranger XLT modell

Ford Ranger XLT

Az XLT a Ranger XL-nél magasabb felszereltségi szintet képvisel, több kényelmi funkcióval és modernebb technológiával. Az XLT modellben már megtalálható a Quickclear fűthető szélvédő és visszapillantó tükör, az elektromos ablak, az első ködlámpák, a 16”-os könnyűfém keréktárcsák és a színre fújt lökhárítók, elemek. Azoknak ajánljuk, akik egyszerre keresnek megbízhatóságot és egy kicsit több kényelmet, legyen szó városi közlekedésről vagy vidéki kalandokról.

Speciális Ford Ranger modellek

Ford Ranger Tremor

A Ford Ranger Tremor azoknak készült, akik valódi off-road kalandokra vágynak. Ez a modell az extrém terepjárási képességeiről ismert, hiszen emelt felfüggesztéssel, megerősített futóművel és kifejezetten terepre tervezett gumiabroncsokkal van felszerelve. A Tremor számos olyan egyedi kialakítást és felszerelést kínál, amelyek tökéletesek a legnehezebb terepviszonyokra is, mint például a megnövelt menetmagasság, a nagy teljesítményű Bilstein lengéscsillapítók, a széles kerékjárati ívek, a hengeres bukócső, a könnyen tisztítható kárpit és a Standard Fordulási asszisztens. A Ranger családon belül ez a modell a kemény terepjárók igényeit szolgálja ki, és biztosítja, hogy a legvadabb utak se jelentsenek akadályt.

Ford Ranger Tremor áll a vízparton

Ford Ranger Limited

A Ranger Limited azok számára készült, akik egyszerre keresnek komfortot és luxust egy pick-upban. Kívülről elegáns megjelenésű, belül pedig prémium anyagokkal és kényelmes, bőrrel borított ülésekkel van felszerelve. Az innovatív technológiai megoldások, mint például a modern infotainment rendszer és a fejlett biztonsági funkciók, egyaránt növelik a vezetési élményt.

Ford Ranger Limited áll a kukoricás előtt

Olyan extrák találhatók benne, mint például a LED lámpák, a külső zónás világítás, a 8 módon állítható vezetőülés, a kétzónás automata klíma, a fűthető kormánykerék, a rakománykezelő rendszer, a hátsó raktérlépcső, a kulcs nélküli ajtónyitás és a műholdas navigáció. A Limited modell ideális választás mindazoknak, akik üzleti vagy családi használatra keresnek egy praktikus, de mégis kifinomult járművet.

A Ford Ranger prémium változatai

Ford Ranger Wildtrak

A Ford Ranger Wildtrak a prémium pick-upok világában valódi ikonnak számít. A különleges megjelenés és a robusztus teljesítmény ötvözi mindazt, amire egy kalandvágyó sofőr vágyhat. Kiemelt technológiai megoldások, mint például a fejlett vezetéstámogató rendszerek és a prémium minőségű bőr kárpit, belső hangulatvilágítás, a fűthető kormánykerék, az aerodinamikus bukócső, az alumínium tetősín, a Boulder Grey színezés, az elektromos tükrök és kilépőfény, mind a kényelmet és biztonságot szolgálják. A Wildtrak tökéletes választás azok számára, akiknek munkájuk során és szabadidejükben is szükségük van egy megbízható társra, legyen szó nehéz terepről vagy városi utakról.

Ford Ranger WildtrakX áll a garázs előtt

Ford Ranger Wildtrak X

A Wildtrak X tovább fokozza a Wildtrak prémium élményét. Bár sokban hasonlít a Wildtrak modellhez, az X változat exkluzív felszereltségeivel tűnik ki. Még komolyabb terepképességekkel (pl.: megnövelt menetmagasság, szélesebb nyomtáv, nagy teljesítményű Bilstein lengéscsillapítók, acél védőlemez) és egyedi dizájn elemekkel (pl.: hűtőrács-keret, lökhárító H-keret, fekete Ford logó, Wildtrak X embléma) rendelkezik, így azoknak ajánlott, akik a prémium szintű kényelem mellett az extrém kihívásokra is készen állnak. Az X változat ideális választás a legigényesebb kalandorok és szakemberek számára.

Ford Ranger Platinum

A Ranger Platinum a luxus csúcsát képviseli a Ford Ranger modellcsaládban. Kifinomult, modern belső térrel, kiváló minőségű anyagokkal és fejlett technológiákkal teszi még kényelmesebbé az utazást.

Ford Ranger Platinum halad a városban

A Platinum modell minden részlete a prémium életérzést tükrözi, legyen szó az intelligens infotainment rendszerről, az elegáns dizájnról, a Matrix LED fényszórókról, az egyedi hűtőrácsról, az alu-szatén külső díszítésről, a prémium bőr borításról és hangrendszerről, a 360 fokos kameráról vagy az elektromos aljzatról a rakodótérben. Ez a változat azoknak készült, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni sem a teljesítmény, sem a kényelem terén.

Különleges kiadások

Ford Ranger MS-RT

A Ford Ranger MS-RT azok számára készült, akik a sportos megjelenést és a motorsportok által ihletett teljesítményt keresik egy pick-upban. Az MS-RT modell külső megjelenése azonnal magával ragad: az aerodinamikai elemek, a spoilerek, az MS-RT kormánykerék és a speciális lökhárítók mind a versenypályák hangulatát idézik. Az egyedi, könnyűfém kerekek és az exkluzív fényezések tovább növelik a jármű sportosságát.

Ford Ranger MS-RT áll a versenypályán

A belső térben a prémium anyagok és a modern technológiai megoldások garantálják a kényelmet, miközben a sportos vezetési élményt egy erős motor biztosítja. Az MS-RT ideális választás azoknak, akik nem csak munkára, de szabadidős tevékenységekre is használják a Ford Rangert, és közben nem akarnak lemondani a látványos, dinamikus megjelenésről.

Ford Ranger Raptor

A Ford Ranger Raptor a Ranger modellcsalád legextrémebb tagja, és minden elemében arra született, hogy a legkeményebb terepkörülményeket is könnyedén vegye. A futóműve, felfüggesztése, az off-road gumiabroncsok és a FOX Performance lengéscsillapítók páratlan stabilitást és irányíthatóságot biztosít a legnehezebb terepeken is.

Ford Ranger Raptor modellek állnak a hegyvidéken

Az erős motor és a speciálisan hangolt felfüggesztés kombinációja lehetővé teszi, hogy a Raptor ott is helyt álljon, ahol más járművek feladnák. Azok számára készült, akik szeretnék feszegetni a határokat, legyen szó akár a legdurvább off-road kalandokról, akár az országúti vezetés élvezetéről.

A Ford Ranger egy megbízható társ a munkában és a szabadidőben. Nem tud választani a modellváltozatok közül? Várjuk a Petrányi Autó Ford márkakereskedésében, ahol segítünk Önnek!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Fehér Ford Ranger borítóképe

Érdeklődik a Ford Ranger iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Ford Ranger modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020