Az új Ford Mustang vadonatúj modellje folytatja azt a hagyományt, amely immár több mint fél évszázada meghatározza a sportautók világát. Az első Mustang 1964-ben gurult le a gyártósorról, és rögtön az ikonikus státuszba emelkedett. Azóta számos változáson ment keresztül, ám mindig megőrizte jellegzetes, vonzó dizájnját és az erőteljes motorját. A Ford Mustang egy életérzés, amely a sebesség és a szabadság iránti vágyat testesíti meg. Az autóipar számára a Mustang a mérce, amit a versenytársak próbálnak megugrani, és amelyet a popkultúra folyamatosan ünnepel. Az új generáció ismét olyasmit kínál, ami összeköt minket a múlt nagy pillanataival, miközben a jövőbe repít lenyűgöző innovációival.

Külső Dizájn: modern és klasszikus vonalak találkozása

A Ford Mustang hetedik generációja egyesíti a múlt ikonikus formavilágát a legmodernebb dizájnmegoldásokkal. Az autó jellegzetes orra és agresszív sziluettje azonnal felismerhetővé teszi, ugyanakkor az áramvonalas aerodinamikai elemek fokozzák a teljesítményt és a stabilitást nagy sebességnél. Az autó külseje nemcsak látványos, hanem funkcionális is, hiszen minden vonal és ív a vezetési élményt szolgálja. Két legendás karosszériastílus a Fastback és a Convertible mellett a Black Horse teszi teljessé a palettát.

Ford Mustang Dark Horse modell áll a naplementében

A Mustang Dark HorseTM különleges dizájnnal és továbbfejlesztett aerodinamikai elemekkel érkezik, amelyek nemcsak a megjelenést, de a teljesítményt is javítják. Az autó egyedi karosszériaelemei és sötét tónusai igazi fenevaddá varázsolják az utakon. A Mustang GT California Special a nyugati parti életérzést hozza el, egyedi California Special emblémával, Navy Pier és Ebony bőrülésekkel, Raptor Blue és Metal Grey varrással. A Mustang GT Nite Pony pedig festett alumínium keréktárcsákkal és fekete Pony logóval vonzza magára a figyelmet. 

Belső tér és kényelem

Az új Ford Mustang belterébe azonnal megérezzük a cockpit hangulatát. A sofőrt körülvevő, modern, testre szabható digitális kijelzők rögtön magukra vonzzák a figyelmet. A 12,4"-os digitális műszerfal zseniálisan integrálódik a 13,2"-os Ford SYNC 4 érintőképernyővel, így egyetlen egységet alkot.

Ford Mustang belső tér, kormány, műszerfal, váltó

Ehhez a technológiai csodához prémium minőségű anyaghasználat társul, amely komfortot és eleganciát sugároz. Minden az ergonómiai szempontok szerint lett kialakítva, hogy a hosszú utakon is maximális kényelemben utazhassunk.

Nem marad el a vezetőtámogató rendszerek impresszív arzenálja sem. A belső tér minden részlete harmonikusan egyesíti a funkcionalitást és az esztétikumot, hogy minden utazás valódi élménnyé váljon. Az új Ford Mustang nemcsak vadítóan erős, de beltere is a legmagasabb szintű technológiával és komforttal kényezteti az utasokat.

Teljesítmény és menettulajdonságok

A vadonatúj Ford Mustang teljesítmény szempontjából lenyűgöző. Szíve egy 4. generációs 5,0 literes Ti-VCT V8 Coyote motor, amely 453 lóerőt és 540 Nm nyomatékot biztosít. Ez az erőmű 0-ról 100 km/h sebességre mindössze 4,4 másodperc alatt gyorsít, ami valódi adrenalin löketet jelent a vezetők számára.

Ford Mustang Dark Horse motortere

A Brembo fékrendszer gondoskodik arról, hogy a hatalmas teljesítmény biztonságosan megfékezhető legyen. A részlegesen önzáró differenciálmű kiváló tapadást és kontrollt biztosít, különösen kanyarokban. Az aktív szelepes kipufogórendszer lehetőséget ad arra, hogy a vezető a vezetési stílusához igazítsa a hangzás világát, a Quiet üzemmódtól egészen a Track módig.

Ford Mustang vezetési mód választó

A különböző menetmódok – Quiet, Normal, Sport és Track – lehetővé teszik, hogy minden vezetési helyzetben a megfelelő beállításokat válasszuk. Az új Ford Mustang vezetési élménye mámorító, a teljesítmény minden pillanatban érezhető.

Technológiai felszereltség

Az új Ford Mustang technológiai arzenálja lenyűgöző, hiszen a legmodernebb vezetéstámogató rendszereket kínálja. Az adaptív tempomat révén a vezetés soha nem volt ilyen kényelmes és biztonságos. Segít fenntartani az ideális követési távolságot az előtte haladó járművel, így hosszabb utak során is pihentetőbb lehet a vezető számára. A sávtartó asszisztens különösen hasznos, mivel finoman beavatkozik, ha az autó elkezd kilépni a sávjából, ezzel is növelve a biztonságot. 

Ford Mustang középkonzol érintőkijelző

Az infotainment és kapcsolódás terén a FordPass app kiemelkedően teljesít. Lehetővé teszi az autó távoli vezérlését, például az ajtók zárását és nyitását, vagy akár az indítást is. Az alkalmazás emellett folyamatosan tájékoztat az autó állapotáról és az elérhető szervizidőpontokról. A B&O audiorendszer pedig garantálja, hogy minden utazás zenei élménnyé váljon. A hangszórók úgy lettek elhelyezve a beltérben, hogy a lehető legjobb hangminőséget nyújtsák, akár klasszikus, akár rockzenét hallgatsz. 

Ezek az innovatív technológiák együttesen teszik az új Ford Mustangot a következő generáció ikonikus sportkocsijává, ahol a teljesítmény és a kényelem tökéletes harmóniában van jelen.

Az új Ford Mustang kalandra hívja! Készen áll, hogy belevágjon? Ha igen, akkor várjuk a Petrányi Autó Ford márkakereskedésében!

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Fehér Ford Mustang borítóképe

Érdeklődik az új Ford Mustang iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Új Ford Mustang modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020