A Ford Transit neve mára gyakorlatilag egybeforrt a haszongépjárművek fogalmával. Ez a sokoldalú jármű több mint fél évszázada szolgálja hűségesen a vállalkozásokat és magánszemélyeket egyaránt, legyen szó áruszállításról, személyszállításról vagy speciális feladatokról.

A Transit család az 1965-ös debütálása óta folyamatosan fejlődött, alkalmazkodva az egyre változó igényekhez. Mára a Transit a haszongépjárművek piacának meghatározó szereplőjévé vált, köszönhetően megbízhatóságának, sokoldalúságának és a Ford folyamatos innovációinak.

A Transit sikerének kulcsa a sokszínűségében rejlik. A különböző modellváltozatok, mint például a zárt rakterű Transit Van vagy a személyszállításra is alkalmas Duplakabinos verzió, lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára ideális járművet. Az elérhető raktérméretek, a kategóriaelső teherbírás és a praktikus kialakítás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Transit a lehető legjobban szolgálja felhasználóit.

Ford Transit áruszállító és Transit alváz parkol a kikötőben

Nem véletlen, hogy a Ford Transit ott van az utakon, építkezéseken, szolgáltatóknál és még számtalan helyen világszerte. Ez a népszerűség annak is köszönhető, hogy a Ford mindig is kiemelt figyelmet fordított ügyfelei igényeire, legyen szó egyéni vállalkozókról vagy nagy flottaüzemeltetőkről. A Transit nemcsak egy haszongépjármű - igazi munkatárs, amely kulcsszerepet játszik számtalan vállalkozás mindennapi működésében és sikerében.

Modellváltozatok színes palettája

A Ford Transit modellválasztéka lenyűgöző, szinte bármilyen üzleti igényre találunk megoldást. A klasszikus Transit Van kivételes méretű raktérrel büszkélkedhet (15,1 m3): raktérhossza akár a 4,2 métert is elérheti. A háromféle járműhossz (L2, L3, L4) és két tetőmagasság (H2, H3) kombinációjával mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb fülketípust.

A Duplakabinos Van a személyszállítás és árufuvarozás tökéletes ötvözete, akár 7 személy kényelmes utaztatására is alkalmas, miközben a raktér sem elhanyagolható, elérheti a 10,6 köbmétert is. A fejlett kommunikációs technológiákkal felszerelt utastér pedig kellemes környezetet biztosít a munka és a vezetés közbeni kapcsolattartáshoz.

Teljesítmény és hatékonyság

Az új Ford Transit a teljesítmény és a hatékonyság tökéletes kombinációját nyújtja. Az erőforrások lelke a vadonatúj 2.0 literes EcoBlue dízelmotor család, mely akár 185 lóerős csúcsteljesítményre is képes, miközben nyomatéka bőséges erőt biztosít a legnehezebb feladatokhoz is. Ezek a korszerű motorok nemcsak erősek, de takarékosak is - az üzemanyag-hatékonyság terén új mércét állítanak a haszonjárművek számára.

Ford Transit halad a modern városi gyorsforgalmi úton

De ez még nem minden! A Transit választható mild hibrid (mHEV) változatban is, ahol egy kompakt elektromos motor segíti a belső égésű erőforrás munkáját. Ez a rendszer visszanyeri a fékezéskor egyébként elvesző energiát, majd azt a gyorsításoknál a dízelmotornak átadva csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

Ha pedig a munka néha nehéz terepre szólít, az intelligens összkerékhajtás (AWD) extra tapadást és magabiztosságot ad a csúszós, gödrös utakon. Az AWD úgy növeli az átjárhatóságot és a vonóerőt, hogy közben a Transit teherbírása (2250 kg) és dinamikus menettulajdonságai változatlanok maradnak - bármilyen úton, bármilyen rakománnyal.

Biztonság és kényelem

A Ford Transit fejlett vezetéstámogató rendszerei garantálják a biztonságos közlekedést. Az ütközésmegelőző és gyalogosfelismerő rendszer folyamatosan figyeli az utat, és veszély esetén figyelmezteti a vezetőt, sőt, akár automatikusan fékez is. További innovatív megoldások, mint a holttérfigyelő vagy a sávtartó asszisztens, szintén hozzájárulnak a stresszmentes vezetéshez.

A kényelemről az ergonomikus kialakítású utastér gondoskodik. A jól megtervezett vezetőhely minden kezelőszervet könnyedén elérhetővé tesz, az üléspozíció pedig hosszú utak során is komfortos marad. Az infotainment rendszer intuitív kezelőfelülete és az okostelefon csatlakoztatási lehetőségek szórakoztatóvá varázsolják az utazást, miközben nem vonják el a figyelmet a vezetéstől. Ezek együttesen teszik a Ford Transitot egy olyan járművé, amely tökéletes egyensúlyt teremt a biztonság és a kényelem között.

Transit minden helyzetre

A Ford Transit alapjaira építve szinte bármilyen egyedi igény megvalósítható. Az erős és strapabíró alváz tökéletes kiindulópont a legkülönfélébb átalakításokhoz és felépítményekhez. Legyen szó akár hűtő- vagy billenőplatóról, lakóautóról, mozgó műhelyről vagy állatszállítóról, a Transit sokoldalúsága szinte határtalan.

Férfi pakol a Ford Transit hátuljába

Az egyik leggyakoribb átalakítás a dobozos felépítmény, amely még több rakodóteret biztosít, de népszerűek a speciális rakterek is, például üveg vagy hosszú csövek biztonságos szállításához. Aki komoly terheket mozgat, annak ideális választás az 5 tonnás változat, amely akár 2457 kg hasznos teherbírásával és megnövelt raktérméretével a legnehezebb feladatokat is könnyedén megoldja. Bármilyen különleges célra is szánja járművét, a Ford Transit megbízható társa lesz a mindennapokban.

Csatlakoztathatóság és flottamenedzsment

A Ford Transit a modern kor igényeinek megfelelően a csatlakoztathatóság terén is élen jár. A beépített FordPass Connect révén a járművek mindig online kapcsolatban maradnak, lehetővé téve a valós idejű adatok gyűjtését és a flotta hatékony menedzselését. A speciálisan flottaüzemeltetők számára kifejlesztett FordPass Pro alkalmazás egy átfogó eszköztárat biztosít, mellyel távolról nyomon követhető a járművek pozíciója, üzemanyagszintje és szervizelési igénye. Az alkalmazás segítségével könnyen ütemezhetők a karbantartások és egyéb javítások, minimalizálva az állásidőt és maximalizálva a flotta rendelkezésre állását. 

Ezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a Ford Transit a flották igazi húzóerejévé váljon, és segítse a vállalkozásokat a zökkenőmentes, hatékony működésben. Keresse kollégáinkat a Petrányi Autó Ford márkakereskedésében, és találja meg azt a Transitot, ami a legjobban illeszkedik igényeihez.

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek

Ford emléma egy márkakereskedés ablakából

Érdeklődik az új Ford Transit Van iránt?

Ha szeretne többet megtudni a Új Ford Transit Van modellről, élőben is megtekintené vagy kipróbálná, kérjen ajánlatot online!

Széchenyi 2020